Turer med DNT Asker Turlag

Fornebu med turbussen
Fornebu med turbussen Foto: Anne Marie Grønhaug

Generelt om  turene

Turene er for alle som er i form til å gjennomføre i vanlig turtempo. Deltakelse skjer på eget ansvar. Varigheten er normalt fra 3 til 6 timer med rast ute, så ta med mat og drikke. Påmelding til turene er bare påkrevet der det er uttrykkelig nevnt.

Torsdagsturer

Hver torsdag fra påske til midten av oktober er det tur i Askers nærområde. Turene er beregnet på at folk treffes på angitt sted og går en kveldstur sammen med turleder på 
1-2 timer i det tempo de ønsker. Ring gjerne og gjør avtale med noen du kjenner!

Helgeturer

En tur om helgen varer vanligvis fra 4-6 timer med rast ute, så ta med mat og drikke. En del turer går i marka nær Asker, men vi legger også opp til å bli kjent i turområder noe lenger unna. Noen turer er litt mer krevende og er merket langtur i turprogrammet.

Seniorturer tirsdager

Hver tirsdag går Turbussen fra Asker stadion og Føyka kl 10.00. På bussene møtes mange turglade seniorer i ulik alder og ulik fysisk form. Bussen kjører direkte ut til dagens turterreng. Det legges vekt på at det skalvære et sosialt og inkluderende miljø på turene. Etter endt tur bringer bussen deg trygt tilbake til utgangspunktet.

Praktisk informasjon

Transport og samkjøring

For å unngå mer bilkjøring enn nødvendig og gi dem som ikke disponerer bil anledning til å bli med, har mange av turene frammøtested ved Venskaben i Asker sentrum, Knud Askers vei 17, kun 5 min å gå fra Asker stasjon. Passasjerer betaler kr. 7 pr mil. Vi tar forbehold om at oppgitte tog- og busstider kan bli endret. Kontakt turleder dersom du trenger mer informasjon, eller følg med på turlagets nettside.

Kart

Til turene i Askers nærområde anbefaler vi turkartene Kjekstadmarka og Vestmarka i målestokk 1:20.000 utgitt av Asker Skiklubb. De selges i bokhandlene i Asker og i Skiklubbens kontor på Føyka. Ønsker du enda mer detaljerte kart, selges også orienteringskart på Føyka.