Turforslag for asker

Har du vært Hovdehytta og sett panoramautsikten til alle årstider?
Har du vært Hovdehytta og sett panoramautsikten til alle årstider? Foto: Marthe Dorthea Westskog

Nærmiljøet byr ofte på mye mer enn man aner! Asker Turlag vil gjerne vise deg at du kan få mange flotte naturopplevelser i din egen hjemkommune; fine skogsterreng, små naturperler, kyststripe med kyststi, bademuligheter både i ferskvann og saltvann, utkikkspunkter, kulturlandskap og interessant historie.

Asker Turlag gav ut heftet ”Turskatter i Asker” i 2009. Her får du en beskrivelse av 16 enkle turer i Askerområdet. Turene er ikke mer ambisiøse enn at de egner seg for alle, både barn og voksne. Noen egner seg også for de som har med barnevogn eller bruker rullestol. Alle turene er beskrevet med detaljert tekst, kart og bilde. De fleste turene kan anbefales som ”året rundt”-turer. Turene har ulik lengde og vi har også beskrevet aktuelle veier videre fra turmålene for de som ønsker en lengre tur.

Husk også at hver torsdag fra ca  mai til midten av oktober ca kl 18.00 arrangerer vi torsdagstur med turleder i Askers nærområde!

Vi ønsker alle god tur!

Semsvannet i Asker.
Semsvannet i Asker. Foto: Marianne Dahl

Rundturer i Asker

Turskilt langs løypa
Turskilt langs løypa Foto: Dag Olav Brækkan

I Asker er det lagt opp mange rundturer nært der du bor. Turene er lagt opp slik at de skal være lett tilgjengelig og ikke alt for vanskelig å gå for de fleste. Rundturene byr på variert innhold, fra sentrum, gjennom boligstrøk, natur og kultur. De går på veier og stier rundt omkring, noen steder også fuktig underlag. Vi håper at alle skal kunne finne fram og turene er derfor merket godt med skilt og blå merker på stolper, slik at du lett skal kunne komme fram.
Det er planlagt 20 slike rundturer, foreløpig er 10 av dem ferdige. Her får du oversikten. Klikk på lenken til turen, så får du kart og beskrivelse.
God Tur!