Kajakk Asker turlag

Kajakkutleie

Asker turlag har et selvbetjent kajakkanlegg på Elnestangen. Her finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk, om hva det koster og hvordan du går frem.

Hvem kan leie

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn må du:

  • Være over 16 år
  • Ha NPF Våttkort, BCU 2 star eller Svenske paddelpasset.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Dette gjelder også aldersgrensen, siden kajakkene våre er egnet for voksne, og vi derfor ikke anser det trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene. 

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Priser

3 timer Hel dag
175 kr Ungdom (16-30 år) 310 kr Ungdom (16-30 år)
275 kr Voksen  420 kr Voksen

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Er du ikke medlem gjelder et Ikke-medlemstillegg på kr 150,-. Ønsker du å leie over flere dager betaler for hel dag den første dagen, og 3-timers pris de påfølgende dagene.

Leie inkluderer kajakk, spruttrekk, vest, åre og annet sikkerhetsutstyr som pumpe og årepose (om du padler alene eller vil øve på egenredning). 

Vinterpadling 1. oktober-15.mai

Det er mulig å leie kajakk hele året fra Bjørnsvika, så fremt det ikke er is.

  • I vinterhalvåret må man være to personer som padler sammen, hvor minst en har våttkort.
  • Bruker må bruke våtdrakt, tørrdrakt eller liknende​​​​​​​.
  • Å padle i skumring/mørket krever mer erfaring, dersom dette skjer må man bruke lys slik at man synes godt på vannet fra alle kanter.

Om Elnestangen som kajakkbase

Kajakkene står i et stativ på høyre side av alléen fra parkeringsplassen til hytta Sjåførboligen på Elnestangen, og utstyret er låst inn i vedboden på baksiden av søppelskuret til barnehagen, litt nærmere hytta på samme side av veien. Nøkkel til låsen er i kodeboks ved døra til vedboden. Kajakklageret har fem kajakker som er tilgjengelig for forhåndsbooking, samt noen flere til turer og kurs.

Enkleste adkomst til vannet er rett over grusveien overfor kajakkstativet, og litt til venstre ned bakken til steinstranda nedenfor. Se bilde under for illustrasjon av området. 

  • Bruker er selv ansvarlig for å kle seg etter værforholdene, det er ikke våtdrakt/tørrdrakt til utlån. 
  • Det er instruksjon til renholdsrutiner i kajakkanlegget, vis hensyn til andre og etterlat deg kajakk og annet utstyr i god behold.
  • Det er ikke garderober/oppbevaringsskap tilgjengelig, personlige eiendeler må tas med i kajakken.

Forhåndsbooking

Når du har forhåndsbooket kajakk får du tilsendt en bekreftelse på mail med valgt dato. Kort tid før utleietidspunkt vil du få en ny mail med kode til døren og informasjon om leien. Det er viktig at du overholder tiden du har reservert kajakken da det kan være andre som skal leie etter deg.

Ta kontakt med Friluftshuset i åpningstid dersom du har spørsmål rundt forhåndsbooking.