DNT ung Asker

Kajakkpadling på Store Sandungen
Kajakkpadling på Store Sandungen Foto: Cecilie Bergskås Helle

Ungt Friluftsliv i Asker

DNT ung i Asker skaper aktiviteter for, med og av unge mellom 10 og 19 år, som like å være ute og som er nysgjerrige på friluftslivet. Ungdom og friluftsliv er i støpeskjeen i Asker, og vi ønsker å legge tilrette for at flere får øynene opp for friluftslivet, både det enkle, lavterskel med skogsturen og varm drikke ved bålet og det livet i friluft der adrenalinet flyter fritt. 

Asker byr på fantastiske turområder som vi kan glede oss over både sommer og vinter. Både fjorden og marka gir oss muligheter som vi gleder oss til å utforske mer. Vi har stort fokus på det sosiale og fellesskapet i det å være på tur sammen  og ønsker å inspirere til å drive friluftsliv på egenhånd.

Vi har lagt opp til faste ukentlige aktiviteter i ulike aldersgrupper. Aktivitetene ledes av trygge ungdommer som har gjennomført kurs i DNTs kompetansestige. I tillegg til de faste ukentlige aktivitetene, arrangerer vi overnattingsturer, hengekøyetur, toppturer, basecamp og friluftsskole i ferier, kurs og andre aktiviteter for målgruppa. Vi samarbeider med flere lag og foreninger for å tilby nye opplevelser og måter å bruke naturen på.


Tilbudene gjennomføres med midler fra Akershus Fylkeskommune, Politidirektoratet og Asker Kommune.


#Ung Intro Asker og Bærum

Er du mellom 13 og 19 år? Liker å være i aktivitet og har lyst til å være med på å utforske Asker og Bærum, både høyt og lavt?

Mat på bål, topptur, spillkvelder, klatring, padling, foredrag, fiksekvelder, trugetur, hodelyktvandring, hengekøyeovernatting, hundekjøring, samhold og vennskap ++ 

Tilbudet er for deg som liker tanken på å teste ut aktiviteter sammen med andre -helt uavhengig om du har prøvd fra før eller ei. 

#Ung Intro skjer hver onsdag  kl 18.00-21.00 gjennom hele året utenom i skoleferier. Tilbudet er   gratis og med påmelding. Oppmøtested og aktivitet vil være ulikt fra gang til gang. Oppdatert info på hjemmesiden under turer og aktiviteter. DNT Ung Intro  Asker og Bærum

Sees ute! 


Friluftsklubben #FUN

Friluftsklubben #FUN er et tilbud til elever i 5-7.trinn.  

Utgangspunktet er Friluftshuset i Borgenveien 100. Her møtes vi hver tirsdag kl 14.30-17.00. gjennom hele året, utenom i skoleferier. Tilbudet er i all hovedsak gratis og uten påmelding. Aktivitetene vil variere fra gang til gang, men ettersom det er rett etter skoletid, sørger vi for at vi lager mat sammen hver gang, gjerne enten på bål eller primus. Gjennom året som har gått, har vi vært på skogsturer, laget masse (!) mat på bål, friluftsleik, padling, klatring, spillkvelder, trugeturer, hodelyktturer, hundekjøring m.m. 

Vi har fokus på det sosiale og det å skape gode opplevelser ute i friluft. Bonusen er samspill på tvers av skoler og klasser og at deltakerne blir kjent med sitt nærmiljø og med det stimulere til uteaktivitet i egen regi.

Oppdatert info på hjemmesiden under turer og aktiviteter Friluftsklubben #FUN


Friluft - Ung - Natur  #FUN


OppTur

Opptur er en nasjonal turdag, der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser. i 2020 blir den arrangert for 15. gang. Over 35.000 ungdommer deltok på OPPTUR i 2019.

Alle 8. klasser i Asker blir invitert til å være med på OPPTUR, deltakelsen er gratis for skolene.


Det vi er glade i, tar vi vare på


Sammen med POW Norge, utarbeidet DNT ung i 2016 syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv. Fordi det vi er glade i, tar vi vare på. 

Miljøvettreglene
Miljøvettreglene

Vi ønsker oss dyktige aktivitetsledere til å utvikle ungdomtilbudet!

Er du en som er glad i å være ute? Liker å lede og veilede? Ønsker å få muligheten til å jobbe med friluftsaktiviteter? Motivert til å fylle på kompetansen med ulike kurs innen friluftsliv og ledelse? 

Har lyst til å arrangere en tur eller aktivitet for ungdom?

Ta kontakt med oss! 


" Det ligger i vår natur...
Vardåsen by night
Vardåsen by night
Hengekøyebanden
Hengekøyebanden
Klatring i Vardåsen
Klatring i Vardåsen