AskerOnsdag
AskerOnsdag Foto: Cecilie Bergskås Helle

DNT ung ASKER

DNT ung i Asker skaper aktiviteter for, med og av unge mellom 13 og 19 år, som like å være ute og som er nysgjerrige på friluftslivet. Ungdom og friluftsliv er i støpeskjeen i Asker, og vi ønsker å legge tilrette for at flere får øynene opp for friluftslivet, både det enkle, lavterskel med skogsturen og varm drikke ved bålet og det livet i friluft der adreanlinet flyter fritt. Asker byr på fantastiske turområder som vi kan glede oss over både sommer og vinter. Både fjorden og marka gir oss muligheter som vi gleder oss til å utforske mer. Vi har stort fokus på det sosiale og fellesskapet i det å være på tur sammen  og ønsker å inspirere til å drive friluftsliv på egenhånd.


#AskerOnsdag


Er du mellom 13 og 19 år? Liker å være i aktivitet og har lyst til å være med på å utforske Asker både høyt og lavt?

Mat på bål, topptur, spillkvelder, klatring, padling, foredrag, fiksekvelder, trugetur, hodelyktvandring, hengekøyeovernatting, hundekjøring, samhold og vennskap ++ 

Tilbudet er for deg som liker tanken på å teste ut aktiviteter sammen med andre -helt uavhengig om du har prøvd fra før eller ei. 

#AskerOnsdag skjer annenhver onsdag kl 18.00-20.30 gjennom hele året, utenom skoleferier. Tilbudet er i all hovedsak gratis. Påmelding på hvert arrangement.

Sees ute!


Tilbudet gjennomføres med midler fra Akershus Fylkeskommune og Politidirektoratet


Friluftsklubben på Borgen

Friluftsklubben på Borgen er et samarbeidsprosjekt med Asker Kommune og Ung Kultur. Dette er et tilbud til 7.trinnselever på barneskolene på Borgen.

Utgangspunktet er Friluftshuet i Borgenveien 100. Her møtes vi hver tirsdag kl 14.30-17.00. Skogsturer, mat på bål, friluftsleik, padling, klatring, spillkvelder, trugeturer, hodelyktturer, hundekjøring m.m er eksempler på aktiviteter.

Her er det friluftsliv med fokus på det sosiale og samspill på tvers av skoler og kultur.


OPPTUR

Opptur er en nasjonal turdag, der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser. i 2019 blir den arrangert for 14. gang. Over 35.000 ungdommer deltok på OPPTUR i 2018.

Alle 8. klasser i Asker blir invitert til å være med på OPPTUR, deltakelsen er gratis for skolene.


Grønn Fredag

Ingen andre steder i verden selges det mer sportsutstyr per innbygger enn i Norge. Som et motsvar, står DNT ung for Grønn Fredag. Dette er en nasjonal byttedag, der du kan bytte inn friluftsklær- og utstyr du ikke trenger og la de få et nytt liv. De fleste av oss har turklær - og utstyr de ikke lenger bruker. Med de nasjonale byttedagene gir DNT ung deg en fin anledning til å gi det videre eller bytte til deg noe du trenger.

Sammen med POW Norge, utarbeidet DNT ung i 2016 syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv. Fordi det vi er glade i, tar vi vare på. 

Miljøvettreglene
Miljøvettreglene

Vi ønsker oss dyktige aktivitetsledere til å utvikle ungdomtilbudet!

Er du en som er glad i å være ute? Liker å lede og veilede? Ønsker å få muligheten til å jobbe med friluftsaktiviteter? Motivert til å fylle på kompetansen med ulike kurs innen friluftsliv og ledelse? 

Ta kontakt med oss! 


" Det ligger i vår natur...