Kom deg ut dagen søndag 4. september

Kom deg ut dagen ved Småvannsbu i 2014.
Kom deg ut dagen ved Småvannsbu i 2014. Foto: Tonje C. Aaby

DNT sin nasjonale turdag, kom deg ut dagen, arrangeres på søndag. Asker Turlag og Barnas Turlag Asker har tur og arrangement i Kjekstadmarka ved DNT/Asker Turlag sin hytte Småvannsbu denne dagen.

Rekord for Kom deg ut-dagen

Aldri før har flere familier vært på tur med DNT. Søndag 4.9. inviterer Asker Turlag alle med på hele Norges turdag, Kom deg ut-dagen.

- Asker Turlag og Barnas Turlag Asker arrangerer Kom deg ut-dagen i Kjekstadmarka som de første arrangementene i Friluftslivets uke som går fra 3.-11. september.

Familiearrangemtet er fra Stinaløkka ved Dikemark til DNT / Asker Turlag sin hytte Småvannsbu, sier Tonje Aaby. Det blir natursti med premiering på vei inn. Bålpanna er tent fra kl 11 til kl 15. Vi popper popcorn til barna, ta ellers med egen mat og drikke. I tillegg blir det mulig å se på hytta, så frister det kanskje med en overnattingstur neste gang! Turbo, maskoten til Barnas Turlag, er veldig opptatt denne dagen, men planen er at han skal ønske barn og voksne velkommen på Stinaløkka fra 11-12. Det er knappe 2,5 km inn til Småvannsbu på sti, slik at det ikke er mulig å trille barnevaogn.

Voksenturen starter med buss fra Asker sentrum kl 10.27 til Dikemark. Turen går så via Stinaløkka og Småvannsbu til Heggedal togstasjon. Turen er ca 9 km lang og ledes av turleder. Ta med mat og drikke til en pause ved Småvannsbu.

 For ytterligere informasjon se våre turer og aktiviteter.

 
10-årsjubileum med tilbud som treffer
Startskuddet for Norges største turdag gikk i september 2006. I september 2016 er det dermed duket for 10-årsjubileum og den 21. utedagen i rekken, med rekordmange 156 arrangementer. 

- En gledelig utvikling som viser at foreningenes langsiktige og gode arbeid for et tilbud til alle treffer, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. For Asker Turlag, trekker Tonje Aaby særlig frem at den lokale satsingen på Barnas Turlag gjør det enklere og mer attraktivt for hele familien å være med.

#mittlekeland

For å få flere til å oppdage mulighetene til enkelt friluftsliv i nærmiljøet, har DNT i sommer lansert naturen som Verdens Største Lekeland. Det har blitt arrangert både barkebåt- og hyttebyggedag, og nærmere 15.000 har så langt delt flotte tur- og naturbilder med emneknaggen #mittlekeland.Anker


FAKTA

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Første gang var i september 2006. I september 2016 er det 10 års jubileum og den 21. Kom-deg- ut-dagen på rad. Se alle arrangementene på www.komdegut.no

Kom deg ut dagen ved Småvannsbu i 2014.
Kom deg ut dagen ved Småvannsbu i 2014. Foto: Bjørn Erik Sættem

Skrevet av Tonje Christine Aaby 30. august 2016