Alle turer og aktiviteter er avlyst til og med 30.april i DNT Asker Turlag. Hyttene er stengt.

Utsikt fra Skaugumsåsen
Utsikt fra Skaugumsåsen Foto: DNT Asker Turlag

Vi trapper opp vår viktigste dugnad for folkehelsa og tar derfor en pause med turer, kurs og aktiviteter. Også selvbetjeningshyttene på fjellet er stengt, men de vil være tilgjengelige av sikkerhetshensyn.


Det er helt nødvendig at vi alle gjør det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset. Ut ifra råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), har administrasjonen i DNT Oslo og Omegn valgt å avlyse alle turer og aktiviteter:

Vi avlyser markaturer og aktiviteter og DNT buss med startdato i perioden f.o.m 13. mars - 30. april og alle turer og aktiviteter i fjellet t.o.m 31. mai, på grunn av Koronavirus.

Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Utsett hytteturen

Myndighetene har oppfordret alle om å holde seg hjemme, og DNT ber alle respektere dette. Bruk av DNT sine hytter skal unngås nå, det er kun ved nødstilfelle at disse skal brukes.   

Betjente hytter, altså hytter med betjening og matservering holder stengt. Men av sikkerhetshensyn for de som enda ikke har komemt seg ned fra fjellet har de nå et selvbetjeningskvarter, altså uten ansatte, men med mulighet for å finne matlager. Ved enkelte betjente hytter som ikke har mulighet for selvbetjeningskvarter er det et minimum av bemanning for å ivareta sikkerheten for de som enda ikke har returnert hjem.     

Disse betjente hyttene er pålagt steng av kommunale smittevernmyndigheter og vil heller ikke ha selvbetjent kvarter:

  • Krækkja (vertskap tilstede dersom nød) 
  • Geiterygghytta (vertskap tilstede dersom nød)
  • Iungsdalshytta (vertskap tilstede dersom nød) 
  • Gjendesheim (vertskap tilstede dersom nød)
  • Sota Sæter (vertskap tilstede dersom nød) 


Fondsbu Turisthytte i Jotunheimen holdes åpen med minimumsbemanning fra 16. - 26 mars. Dette er  for å ivareta sikkerheten til de som ferdes i fjellet. Beltebilen inn og ut fra Fondsbu er innstilt, etter pålegg fra kommunelegen.


De selvbetjente hyttene på fjellet er stengt. Hyttene er låst med DNT nøkkel, og er tilgjengelige som sikkerhet i denne perioden.

Hyttene i nærområdene

I samme periode stenger vi også ned driften på våre betjente anlegg i nærmiljøet, nemlig Sæteren Gård i Bærumsmarka, Kobberhaughytta i Nordmarka og Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden.

Når det gjelder de ubetjente hyttene i Marka, stenger vi muligheten for å booke seng/hytte i denne perioden. Og fra og med 16. mars er de ubetjente hyttene i Marka helt stengt. Du kan altså ikke gå inn i disse hyttene. 

  • DNT Oslo og Omegn er som mange andre organisasjoner, i en vanskelig situasjon pga Koronaviruset. Vi takker for hjelpen dersom dere velger å ikke kreve pengene tilbake.
  • Om dere ønsker tilbakebetaling, ber vi dere om å oppgi beløp. Merk at vi som regel ikke trenger kontonummer ved tilbakebetaling av markabestillinger, med mindre du har betalt med faktura. Send e-post med navn, bookingnummer og/eller  kopi av bookingbekreftelse til info@dntoslo.no.

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss på info@dntoslo.no

Hold deg oppdatert på Folkehelseinstituttets nettside om Koronaviruset.


Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss på info@dntoslo.no

Hold deg oppdatert på Folkehelseinstituttets nettside om Koronaviruset.


Vi vil også minne om at naturen fortsatt er døgnåpen, og der er det god plass. Hva med å gå ut på tur på egenhånd? I nærmiljøet kan du lete etter vårtegn, kjenne at sola varmer og puste inn frisk luft. Våren er i anmarsj! I fjellet vil du nok se at vinteren er der for fullt. God tur på egenhånd!