Senhøsttur fra Sem til Mikkelsbonn

Mikkelsbånn
Mikkelsbånn Foto: Arnhild Hartvedt

DNT Asker Turlag på flott lang senhøsttur fra Sem til Mikkelsbonn

17 spreke turdeltagere deltok på DNT Asker Turlags fellestur i Vestmarka søndag 27. oktober.  Været var kjempefint hele dagen, men mørket kom fort etter solnedgang. Vi måtte derfor øke tempoet på slutten for å komme i mål uten behov for hodelykter. Vanntett fottøy var viktig i de våte områdene etter mye regn de siste ukene.

Turen startet fra NaKuHel på Sem, først langs nordsiden av Semsvannet før stigning opp til Gupu gård. Gården er et populært utfartssted for folk fra Asker og Bærum, og ligger fint til på et høydedrag med utsyn både mot øst og vest.

Turen fortsatte til Furuholmen, før lang stigning opp til Grønland seter. Herfra var det flott utsikt på lettgått sti videre mot tømmerhytta Mikkelsbonn. Hytta har fått navn etter Mikkels kølabonn som er restene av en gammel trekullmile.

Neste etappe gikk i kupert terreng til stigningen opp til den fine utsiktstoppen Haveråsen, turens høyeste punkt, 437 moh. Haveråsen er en av de 10 toppene i DNT Asker Turlags "Topp er Toppers".

Turen fortsatte ned mot nordsiden av vannet Sandungen, og videre forbi Rustan gård til Halvorsenhytta. Her er det flott utsikt mot Skaugumsåsen, Semsvannet og Asker. Den Norske Turistforening Oslo og Omegn har leid hytta av Asker kommune. DNT Asker Turlag er ansvarlig for driften. Hytta har navn etter komponisten Johan Halvorsen som bygde den i 1899.

Siste etappe gikk ned mot Tveiter gård og rundt Semsvannet til Sem hovedgård. Fornøyde og slitne kom vi tilbake til bilene, etter 20 km i 7,5 time.

Turleder var Rune Aasheim