DNT 150 år: Jubileumskonsert med Stabsmusikken som spiller musikk av Johan Halvorsen

Foto: Forsvaret

Asker Turlag har invitert Forsvarets Stabsmusikk til Asker. Fredag 25. mai kl. 19:00 kommer de for å holde konsert i Teatersalen i Asker Kulturhuset.

Her skal de spille musikk av en av Halvorsenhyttas første leietakere; komponist og fiolinist Johan Halvorsen. Halvorsenhytta, som ligger på Tveitersetra i Asker, ble innviet som ubetjent DNT-hytte i august 2017. 

De har med seg Ragnhild Hemsing som solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen. 

Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn, er kveldens konferansier.

Les mer om og kjøp billetter til Jubileumskonsert med Forsvarets Stabsmusikk 25. mai

Pris: Kr. 175,- for voksne og kr. 100,- for barn.

Konserten er et samarbeid med Asker Kulturfestival. 

Om Forsvarets stabsmusikkorps

Forsvarets Stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. 

Korpset feirer 200 år i 2018, og har vært og er Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret i tillegg til ulike representasjonsoppgaver i inn- og utland. Ved siden av de offisielle oppdragene har også korpset en utstrakt konsertvirksomhet i hovedstadsområdet og spiller rundt 20 innendørskonserter i løpet av året. 

Korpset deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattoer, senest på Musikfest der Bundeswehr, i Düsseldorf, Tyskland. Repertoaret strekker seg fra det klassiske blåserrepertoaret til dagens populærmusikk. Korpset fremfører og bestiller verk fra både etablerte og kommende komponister og arrangører, og bidrar til utviklingen og vedlikeholdet av blåserrepertoaret nasjonalt og internasjonalt.

Les mer

Les mer om Forsvarets stabsmusikkorps

Les om fiolinisten Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing er solist i et av numrene.