Til Topps med flyktninger

Til topps er årets sprekeste integreringsarrangement i Asker.

Prosjektet er et landsdekkende prosjekt i samarbeid mellom Røde Kors, IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) og DNT som samler mennesker fra hele verden som bor i Norge for å gå sammen til toppen av Galdhøpiggen 29.-30. juni 2018.

Bli med på tur!

Over hele landet dannes turgrupper der innvandrere og nordmenn går sammen mot et mål – Til Topps. Integreringsprosjektet Til Topps samler turgruppene til en helg i Lom, der Galdhøpiggen er det store målet. De som ikke vil bestige Norges høyeste fjell, kan velge mellom lettere turer i området. Fredag samles alle til en stor kulturfest og fellesskap på Presthaugen i Lom sentrum.

Asker Turlag samarbeider med Asker Frivillighetssentral Hasselbakken og flyktningkonsulentene i kommunen om Til Topps. Første tur blir torsdag 9.november kl.18.00 med start fra Borgenveien 100. Det blir turer annenhver torsdag i oddetallsuker med samme oppmøtested. I starten er turene korte, og etter tur blir det mulighet for en kopp te / kaffe / saft og noen ganger noe å bite i inne i det røde huset i Borgenveien 100.  Når Asker Turlag starter med sine ukentlige torsdagsturer i april, håper vi å bli med på disse turene med ulike utgangspunkt i Asker. 

Målgruppen for turgruppen er flyktninger i Asker kommune sammen med andre turglade folk. Alle er hjertelig velkomne til å bli med på de regelmessige torsdagsturene med turgruppen, uavhengig av om man ønsker å gå til Galdhøpiggen eller ei. Det vil kanskje være begrensede plasser for deltagere som kan bli med til Galdhøpiggen. Hvor mange som blir med til toppen avhenger blant annet av hvor mye økonomisk støtte vi klarer å få, samt hvor mange personer vi får meldt på programmet. I fjor var registreringen full på 45 minutter og det var i følge tidligere deltagere en fantastisk opplevelse! Men som sagt, uansett blir det turgruppe for alle som ønsker annenhver torsdag kl.18.00 fra Borgenveien 100.


Velkommen til tur!