Intro i lengere telttur på fjellet (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
3. juni kl. 13:00
Til dato
6. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Telttur, Turkatalog2022_Ungtur, Langtur, Introdukjon, Intro, Telt, Frivilligorganisert
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å gå på en litt lengere telttur men ikke er helt komfortabel med telt? Eller kanskje du bare vil bli med på en sosial langhelg i telt? da er dette turen for deg.

Denne turen er ment for de som ønsker å gå på litt lengere teltturer sommerstid, og kanskje vil lære litt mer om planlegging, pakking og utstyr. Turlederne på turen har selv gått flere lengere teltturer og har lyst til at deltakerne skal være aktivt med i både planlegging av turen og transport. Derfor er det satt opp en dag ca. en uke i forkant av turen for gjennomgang av turplanerog utstyr. Selv om turen ikke er lang nok, kan vi også diskutere nyttene og praktisk rundt depoter, klesvask og mat for lengere turer.

Turen er satt opp til 4 dager (3 netter) i Brattefjell - Vindeggen landskapsvernområde, sør-vest for Rjukan og gir en god innføring i telttur.

PROGRAM
Planleggnings-kveld 30 mai kl. 17:30:

Siden dette er ment som en introduksjon til lange teltturer på sommeren, så er det fokus på planlegging og utstyr. Vi samles derfor inne på DNT Oslo Omegn sine nyoppussede lokaler for å planlegge turen og gå gjennom utstyr og matplan. Turlederne forteller om sine erfaringer fra lengere turer om både logistikk, deponier, mat og klesvask. Før denne kvelden er det derfor lurt å både ha pakket litt, sett på kartet og gjort seg opp noen formeninger om etapper.

Dag 1 Fredag 3. Juni: Reise til fjellet

Første dagen benyttes til å komme seg på fjellet å finne leirplass for natten. Vanligvis ikke mer enn 5-6km fra der vi setter bilene/ går fra.

Det er planlagt å reise etter jobb/skole, men dette blir endelig avklart på Planleggnings-kvelden.

Dag 2 og 3:

Dag 2 og 3 brukes til å gå på toppturer og flytte leirplass. Distanse tilpasses gruppen og forholdene. Kveldene blir det kos i campen og reflektering over det å være på tur med telt.

Dag 4 (siste dag):

Siste dagen starter med å pakke ned teltet en siste gang før vi drar hjemover mot Oslo. Vi håper på sol den morgenen så vi slipper å tørke teltet når vi kommer hjem.

Det er lagt opp til samkjøring på denne turen, men om det blir veldig få som har mulighet til å kjøre kan vi vurdere å benytte kollektivt.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris og betaling
0 Kr
Prisen inkluderer ikke mat.

Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPPS mellom deltakere og turledere.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 2 turledere)

Annet: 

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turplanleggningsmøte. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.
Turen har satt opp et turplanleggningsmøte uken før selve turen hvor endelig plan for turen blir satt basert på gruppen og dens ønsker.

Passer turen for meg?
Hvis du har gått mindre turer med telt, eller er helt fersk og har lyst til å prøve telttur på sommeren er dette turen for deg. Du bør være i grei form.

Gradering av turen: Middels

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Overnatting:
Telt

Hvordan komme til/fra oppmøtested:
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Offentlig transport fra Oslo:
Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart og ruteinformasjon:
1025 Rjukan fra Nordecas 1:50000 Norgesserie. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr og pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer, vinterturer eller dagsturer.

Spesielt for denne turen trenger deltagere en større fjellsekk (65 L eller større), telt, sovepose, liggeunderlag og kokeutstyr. Om du ikke har eget telt og kokeutstyr, skriv det i påmeldingen, da DNT Oslo Omegn har en del utstyr som kan lånes for turen. Dette blir da gjennomgått på planleggningsmøtet 30/5.

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Andreas Lorentzen
  • Sunniva Hansen
  • Ingrid Mælan