Kajakk Introkurs fra Sørenga, 16-30 år

Kurs

Dato
18. mai kl. 16:45 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakkurs, Oslofjorden, Ungdom, Kajakk
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13447
Dette arrangementet er over!

DNT ung Oslos Kajakk Introkurs er ment å lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Kurset gir våttkort, som er Norges Padleforbunds bevis på gjennomgått opplæring.

1 dag: 3 timer
Alder: 16-30 år  Klikk her for Kajakk Introkurs 16+ år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskap. 

Kurset gir deg:

Grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk. Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT ung Oslo sine kajakker senere.

Kursinnhold for Kajakk Introkurs

Kurset holdes i nærområdet utenfor Sørenga og vi går gjennom de viktigste tingene for at du skal kunne padle på en trygg måte:

  • Padleteknikk
  • Kameratredning(innebærer at du må bade)
  • Inn og ut av kajakken
  • Bruk og tips

Innholdet tilsvarer Norges Padleforbunds introduksjonskurs.

Kurset varer i 3 t 15min og arrangeres på hverdager fra vårt tursenter på Sørenga.

Pris

Kroner 750,-. Prisen inkluderer utstyrsleie, våttkort og instruktørkostnader. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 400,- Du kan enkelt bli medlem i DNT ung Oslo ved å klikke her

Oppmøte

Oppmøte ved DNT Turinformasjonen på Sørenga kl 16:45. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo

Se kart lenger nede på siden.

 

Utstyr og mat

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Litt lett mat å putte i munnen når det blir anledning og
  • Vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet).
  • 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utapå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, kan du bruke dette).
  • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset. Kameratredning innebærer bading.
  • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen.

Det er mulig å legge igjen skift og annen bagasje i kajakkhuset under kurset (på eget ansvar), eller pakke alt utstyr du vil ha med i kajakken i vanntette pakksekker. Doble søppelposer kan gå an, men regn med at noe av utstyret blir vått.

 

 

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Sykdom og særskilte behov 

Deltagere med spesielle behov, allergier eller behov for tettere oppfølging plikter å ta kontakt med administrasjonen ved påmelding. Dette for at vi på best mulig måte skal kunne legge til rette for deltagelse, vurdere om turen kan passe og  hva vår turleder må ta hensyn til under selve turen.

Medlemskap i DNT og DNT ung Oslo 

DNT ung Oslo skaper tilbud for våre medlemmer. Ikke-medlemmer er også velkommen på tilbudet vårt, men må da betale et tillegg. Dersom du eller noen i ditt reisefølge ikke er medlem, kan dette ordnes raskt og enkelt ved å klikke på denne linken:
Bli medlem i DNT ung Oslo

 

 

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.

3. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler.

 

SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon. Telefon: 22 82 28 22, mandag til fredag mellom klokken 08.30 og klokken 16.00 eller på e-post: turinfo@dntoslo.no.

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kajakk Introkurs fra Sørenga, 16-30 år

DNT ung Oslos Kajakk Introkurs er ment å lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Kurset gir våttkort, som er Norges ...

Kontaktinformasjon: