Kajakk Introkurs fra Elnestangen

Dette arrangementet er over!

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.

1 dag: 3 timer og 15 minutter

Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.

Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å leie DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kursinnhold for kajakk introkurs

Kurset skal gi grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk med tilhørende utstyr og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med en gjennomgang av utstyr på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellig padleteknikker som fremdriftstak, styretak, sideveis forflytning, kanting og kameratredning. Du lærer ikke å rulle, men det å velte ut av kajakken og gjennomføre kameratredning er en del av kurset.

Krav for å bestå kurset er å velte og utføre kameratredning.

Deltakere vil motta våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund og er den som må ustede våttkortet.

Introkurset varer i ca. 3 timer og 15min, og arrangeres fra Elnestangen i Asker.

Pris

Kroner 750,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort, kajakk, åre, spruttrekk  og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 400,-.

 Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.
 

Oppmøte:

Oppmøte ved Asker Turlag sin hytte Sjåførboliengen på Elnestangen.

Se kart lenger nede på siden. Her er GoogleMaps-lenke til parkeringsplass.

 

Utstyr, mat og bekledning:

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Drikkeflaske, lett mat/snacks
  • 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker, lue, hansker. Dersom kaldt og vått vær: regnjakke.
  •  Kameratredning i kajakk innebærer bading, ha ett skift til å padle med og et fullt skift til å reise hjem i.

 

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Annet:

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes hos Friluftshuset på Sørenga, Tursenteret i Storgata 3, eller i DNTs Nettbutikk.

 

Ofte stilte spørsmål:


1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 
For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk fra DNT Oslo og Omegns ulike utleiesteder - les med på kajakkutleie.dntoslo.no.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet, med hhv. Intro- og Grunnkurs-oblat. Les mer om våttkort her.

3. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Nei, men det er mulig å oppbevare bag/pose på land.

4. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei, du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og lett øvelse som alle greier. Det er helt normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at man garantert greier det, vi har en 100% suksessrate på den øvelsen.


Bestilling
For bestilling: klikk på aktuell dato øverst til høyre på denne siden.

Kajakk Introkurs fra Elnestangen

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling. 1 dag: 3 timer og ...

Kontaktinformasjon: