Nærtur med overnatting på Gressholmen

Fellestur

Fra dato
9. desember 2021 kl. 17:00
Til dato
10. desember 2021 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Voksen, Havkajakk, Hytteovernatting, Kajakk
Arrangører
Friluftshuset Sørenga, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på kajakktur med overnatting på den nyåpnede Babord-hytta på Gressholmen!

Vi legger ut fra Sørenga og padler en 2-3 timers tur rundt øyene på fjorden. Værforholdene bestemmer hvor ruta skal gå og hvor langt vi padler. 

Så går vi i land på Gressholmen og installerer oss i den ene av de to flotte, nyåpnede hyttene på øya. Kanskje utforsker vi muligheter og stier før vi går inn og lager middag i felleskap. Noen vil kanskje ta et kveldsbad, mens andre vil nyte utsikten til byen og marka. Les mer om hytta HER.

Denne turen har to mulige returer til byen på fredagen:

 • Klokken 07:30: For de som må tilbake på jobb fredags morgen vil turleder padle dem i følge tilbake til Sørenga og hjelpe til med kajakker og utstyr. Deretter returnerer turleder til Gressholmen. De som velger dette alternativet kan regne med å være ferdig skiftet og kunne gå fra Sørenga omtrent 60-75 minutter senere.
 • Klokken 11:00: For de som ikke trenger å stå tidlig opp, spiser vi en ferdigsmurt frokost (medbrakt av hver enkelt) og vasker oss ut av hytta før vi padler tilbake til byen fredag formiddag.

KRAV: Denne turen passer for deg som har våttkort (du må minimum ha tatt introkurs eller grunnkurs i havkajakk)

HUSK:  Å booke kajakk (hvis du ikke har egen) med utstyr på Sørenga her: https://kajakkutleie.dntoslo.no/products/1010/kajakk-voksen-friluftshuset, eller du kan møte opp med din egen kajakk og utstyr.

TA MED:

 • hodelykt til kveldspadlingen
 • Lakenpose med putevar/sengetøy
 • Klær etter vær, skallsett eller tørrdrakt eller våtdrakt/ulltøy
 • Padlesko, hansker og varm lue
 • Badetøy og håndkle
 • Pakk vanntett i pakkposer
 • Fullt klesskift
 • Solbriller, caps ved behov
 • Matpakke/frokost til deg selv, vannflaske, snacks
 • Innetøy og innesko.

Og ta gjerne med noe du vil dele med de andre i løpet av turen og kvelden: en quiz, et dikt, en sang, en sjokolade, kake . . . :-)

MAT: Turleder handler og organiser felles middag. Meld fra om allergier/intoleranse i spørsmål ved påmelding. Råvarer og utgifter vil bli fordelt på alle deltakerne. Alle tar med egen frokost og egen drikke (det er drikkevann på hytta)

OPPMØTE: På trappa foran Friluftshuset på Sørenga  kl.17:00

TURSLUTT: Retur fredag kl. 7:30 (ferdig avlevert kajakk ca. kl. 08:30-45) og sen retur kl.11:00

 

PRIS: kr 385,- (Overnatting medlem kr. 285,- per seng + fellesmat ca 100,-)
Trenger du å leie kajakk (med åre, vest, spruttrekk og neopren-Long Johns inkludert) for turen, gjør du dette selv på kajakkutleie.dntoslo.no.
NB! Ved kajakkleie velger du da leie 3 timer fra kl.15:00 den dagen turen går (ettersom Friluftshuset stenger kl.16:00 vinterstid), men du møter opp til tur kl.17:00 og turleder har inngangsnøkkel til kajakklageret. Pris for 3 timer kajakkleie er kr. 270 for medlemmer i DNT og gjelder da fram til levering neste morgen/formiddag.

PÅMELDING: Du er først påmeldt på turen når kr 385,- er vippset til turleder Steinar Lauritzen på mobilnr. 997 05 261.
Et eventuelt overskudd vil bli tilbakebetalt når turen er over. Denne turen er selvkost.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Velkommen på tur på fjorden!

Nærtur med overnatting på Gressholmen

Bli med på kajakktur med overnatting på den nyåpnede Babord-hytta på Gressholmen! Vi legger ut fra Sørenga og padler en 2-3 timers tur rundt øyene på fjorden. Værforholdene bestemmer hvor ruta skal ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

 • Steinar Lauritzen