Tverråsutsikten - Drammensmarka

Fellestur

Dato
10. oktober 2021 kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tverråsutsikten, Eggevollen, Storsteinfjell, Skimten, Drammensmarka, Eiksetra
Arrangører
DNT Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turlagsturen starter ved betalingsbommen på Eggevollen ved Eikseterveien. Første del av turen er jevn oppstigning til heiplatået mot Storsteinsfjell. Her er det flott utsikt mot Lierdalen. Turen fortsetter på lettgått sti over svaberg og myrer til Skimten som er turens høyeste sted, 554 moh. Vi passerer mange stikryss hvor Drammen og omegn turistforening (DOT) har gjort en god jobb med skilting. Vi går videre vestover til Tverråsutsikten. Her tar vi en lengre rast og nyter utsikten vestover, med Tverråsvannet og Goliaten stupbratt under toppen.

Vi fortsetter over Måneskinnsheia, forbi Vakkertjern og et idyllisk nøkkenvann. Videre ned i tettere skog til nordenden av Løkenvann. Vi følger skiløypa til Solvang og videre til Eiksetra på bilvegen. Eiksetra tilhører DOT og har aktiviteter for barnefamilier, skoleklasser og turgrupper. Området har lysløyper med kunstsnø og skikytteranlegg. De siste 3 km av turen går vi lysløypa langs Garsjø og videre under Eggekollene til Eggevollen.

Turen er 13 km og vi bruker 5-6 timer. Vi følger blåmerkede stier, med noen bratte og våte områder. Ta med gode turstøvler.

Husk å melde deg på turen ved "Meld deg på"-knappen på denne nettsiden.

Det arrangeres felleskjøring fra Venskaben i Asker med avtreise kl. 10.00. Alternativt kan dere møte ved Eggevollen parkeringsplass, rett før vegbommen. 

Tverråsutsikten - Drammensmarka

Turlagsturen starter ved betalingsbommen på Eggevollen ved Eikseterveien. Første del av turen er jevn oppstigning til heiplatået mot Storsteinsfjell. Her er det flott utsikt mot Lierdalen. Turen fortsetter på lettgått ...

Kontaktinformasjon:

  • Rune Aasheim
  • Tlf. 93289782

Turleder:

  • Rune Aasheim