Nilsåsen og minnelund - Hurum

Fellestur

Dato
26. september kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Grønsand, Minnelund, Værradar, Nilsåsen, Hurum
Arrangører
DNT Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på Myrvold inn forbi Grønsand gjestegård. Første etappe går på Sandstien, en gammel ferdselsvei over Hurumlandet. Fra Hesthagadammen videre oppover til Nilsåsen (347 moh) går vi på skogsbilvei det meste av strekningen. På Nilsåsen ligger "Radar Hurum", én av de tilsammen ni værradarstasjoner som dekker Norge. Naturlig nok er det fri og åpen sikt herfra. Herfra går turen til minnelunden på stedet for den tragiske flyulykken i 1949.  I denne ulykken omkom  34 personer, hvorav 27 jødiske barn. På vei tilbake til Myrvold går vi over Gleinåsen med geografisk oppmålingspunkt. 

Oppmøte er kl. 10.30 på parkeringsplass ved Myrvold. Kjør forbi Grønsand gjestegård og videre innover ca. én km. Det blir arrangert felleskjøring fra Venskaben med avreise kl. 10.00.

Turen går delvis på vei og delvis på sti. Lengden på turen er ca. 10 km og er anslått til å ta ca. 4 timer. Godt fottøy er påkrevet.

Ta med mat og drikke.

 

Nilsåsen og minnelund - Hurum

Turen starter på Myrvold inn forbi Grønsand gjestegård. Første etappe går på Sandstien, en gammel ferdselsvei over Hurumlandet. Fra Hesthagadammen videre oppover til Nilsåsen (347 moh) går vi på skogsbilvei ...

Kontaktinformasjon:

  • Lars Chr. Iversen
  • Tlf. 91580533

Turleder:

  • Lars Chr. Iversen