Hyggen - Herstadheia

Fellestur

Dato
18. oktober kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Herstadheia, Hyggen
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!
Turen starter fra Hyggen ved Drammensfjorden. Vi følger Skjæreelva fra fjorden og ender på Herstadheia 345 m over fjorden. Vi veksler mellom sti, gamle ferdselsveier og noe grusvei. Den øverste delen blir en rundtur. Det er historier å fortelle om Skjæraelva og vi har med lokal guide.
 
Turens lengde er ca. 8 km. Det er en del bratte kneiker, men ellers jevn stigning før vi når Breimosan og vandrer på platået fram til utsiktspunktet. Det er sleipe røtter nå på høsten og noen partier kan være krevende. Regn med ca. 4 1/2 time. Godt fottøy anbefales.
 
Vi spiser matpakken ved Herstadheia Turisthytte som antagelig har Røykens fineste utsikt med fri utsikt til Oslofjorden, Håøya, Drøbak.
 
Det arrangeres ikke fellestransport. Oppmøte: Kl. 10:30 ved parkeringsplassen bak Thai-restauranten like ovenfor stranden sentralt i Hyggen. Bussen har overtatt parkeringsplassen brukt tidligere.
 
Nasjonale smittevernregler må følges under turen, og vi er pålagt å føre deltagerliste. Påmelding ved bruk av "Meld-deg-på!" knappen.

Hyggen - Herstadheia

Turen starter fra Hyggen ved Drammensfjorden. Vi følger Skjæreelva fra fjorden og ender på Herstadheia 345 m over fjorden. Vi veksler mellom sti, gamle ferdselsveier og noe grusvei. Den øverste delen ...

Kontaktinformasjon:

  • Unn Orstein
  • Tlf. 95276296

Turleder:

  • Unn Orstein