Pershusfjellet på langs - Nordmarka

Fellestur

Dato
27. september kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nordmarka, Tverrsjøstallen
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)

Turen på langs av Pershusfjellet er et begrep hos mange nordmarkstravere, og ligger for en stor del innenfor det som betegnes som indrefileten i marka. Den 5 km lange ryggen på Nordmarkas største fjell byr på fantastisk utsikt over store deler av Nordmarka nord og vegetasjon med gamle krokete furuer og overgrodde vindfall. Mot øst stuper terrenget ned mot en lang rekke idylliske vann som utgjør deler av nordmarksvassdraget; Skarvvannet, Pershusvannet og Finntjern. Mot vest heller terrenget ned mot Sinderdalen.

Turen starter ved Tverrsjøen og følger blåmerket sti langs åsryggen til den gamle plassen Finnstad, som ligger flott til ved Finntjern. Denne delen av turen starter med en grei oppstigning på ca. 150 høydemeter, byr ellers på en del opp og ned, men hvor vi tar flere stopp for å nyte utsikten.

Fra Finnstad går turen videre over dammen ved Finntjern, hvor den snur og går i lett stigende terreng til Holoaseter, hele tiden på blåmerket sti. Fra Holoaseter og tilbake til Tverrsjøen følger vi en skogsbilvei.

Turen er på ca. 13 km. Det er nødvendig med godt fottøy. Ta med mat og drikke.

Det arrangeres samkjøring fra Venskaben kl. 09.30. Bilturen går via Jevnaker og Svenådalen til Tverrsjøen.

Turledere er Knut Ivar Edvardsen og Lars Chr. Iversen.

 

Pershusfjellet på langs - Nordmarka

Turen på langs av Pershusfjellet er et begrep hos mange nordmarkstravere, og ligger for en stor del innenfor det som betegnes som indrefileten i marka. Den 5 km lange ryggen ...

Kontaktinformasjon:

  • Knut Ivar Edvardsen
  • Tlf. 95227382