Knivsfjellet på Hurumlandet

Fellestur

Dato
13. september kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststien, Hurumlandet, Himmelvannet, Klokkarstua
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter fra Huringen stadion ved Klokkarstua. Vi går utover Knivsfjellet til Himmelvannet. Knivsfjellet er en svært så markant fjellrygg (ca. 300 moh) på østsiden av Drammensfjorden. Fra avstand ser den ut nettopp som en kniv. Like ved Himmelvannet er det en fjellrabb hvor det er utrolig flott utsikt utover Drammensfjorden i retning Vestfold. Herfra følger vi sti videre nedover fjellryggen helt ned til fjorden hvor kursen vender nordover på kyststien. Etter hvert kommer vi til en traktorvei som vi så følger tilbake opp på Knivsfjellryggen.  

Turen er på 10 km. Hele turen går på sti. Men stien er til tider bratt og total høydeforskjell er forholdsvis stor. Derfor er turen gradert til krevende. Varigheten er beregnet til 5-6 timer. Godt fottøy er påkrevet.

Nasjonale regler for smittevern blir praktisert under turen. Av den grunn er det påmelding til turen. Det arrangeres ikke felleskjøring fra Asker.

 

Knivsfjellet på Hurumlandet

Turen starter fra Huringen stadion ved Klokkarstua. Vi går utover Knivsfjellet til Himmelvannet. Knivsfjellet er en svært så markant fjellrygg (ca. 300 moh) på østsiden av Drammensfjorden. Fra avstand ser ...

Kontaktinformasjon:

  • Lars Chr. Iversen
  • Tlf. 91580533

Turledere:

  • Lars Chr. Iversen
  • Nina Carina Drøsdal