Sandspollen og Verpenåsen på Hurumlandet

Fellestur

Dato
16. august 2020 kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststien, Hurumlandet, Sandspollen
Arrangører
DNT Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nasjonale regler for smittevern blir praktisert under turen. Av den grunn er det påmelding til turen. Det arrangeres ikke felleskjøring fra Asker.

Turen starter ved Kongsdelene kirke, et par kilometer sydøst for Sætre. Først går vi opp på Verpenåsen (123 moh). Her er det fortsatt tydelige rester etter Leina kanonpost, Norges første luftvernbatteri, anlagt for hundre år siden mot slutten av første verdenskrig. Fra Verpenåsen er det fine utsiktspunkter i mange retninger. Så går turen videre på blåmerket kyststi langs Sandspollen, et yndet sted for båtfolket gjennom hele båtsesongen. Denne stien er for øvrig betegnet som av en del av den såkalte Jacobinerruta, oppkalt etter fergekona Jacobine. Vi ender opp på Nesset, også med rester etter gamle forsvarsanlegg og med utsikt rett over til Oscarsborg festning.

Hele turen går på sti og vei, men vær utstyrt med gode tursko. Spesielt den første delen opp på Verpenåsen er litt ulendt. Turen er ca. 10 km lang og er beregnet å ta ca. 4 timer. Ta med niste og drikke. Dersom det frister er det mulighet til en dukkert mens vi raster ved Sandspollen.

På grunn av smittevern arrangeres det ikke samkjøring fra Venskaben. Oppmøte er kl. 10.30 på parkeringsplassen ved Kongsdelene kirke.

Sandspollen og Verpenåsen på Hurumlandet

Nasjonale regler for smittevern blir praktisert under turen. Av den grunn er det påmelding til turen. Det arrangeres ikke felleskjøring fra Asker. Turen starter ved Kongsdelene kirke, et par kilometer ...

Kontaktinformasjon:

  • Lars Chr. Iversen
  • Tlf. 91580533

Turleder:

  • Lars Chr. Iversen