Risengarunden

Dette arrangementet er over!

Risenga rundtur -  starter og slutter i sentrum, men vi går mest på fine stier

Oppmøte ved Asker Jernbanestasjon kl. 18  - turlengde 4,2 km.  Naturvernområder, skogsstier og mange kulturminner byr denne turen på: Askerelva, Bondivann, Søndre Bondi gård, Risengaskogen og Vomma (husmannsplass).  Gamle ferdselsveier – Vinterveien over Bondivann, en oltidshulvei parallelt med dagens Røykenveien og Olleveien mot fjorden. Rester av kalkovn og gravhauger.

Vi starter langs jernbaneperrong 1, krysser Askerelva og Hagaløkkveien forbi de nye forretningsbyggene Aibel og Asker Tek. Vi går broen over Askerelva og ned i terrenget på gammelt veifar i gammelskog før vi klatrer opp en lite brukt sti opp mot ny bebyggelse på Søndre Bondi. Her går vi i naturvernområdet som har bratte stup ned mot Bondivann. Vi passerer på oversiden av Kunstnerlia  og dreier inn i Risengaskogen, går Leikvoll på langs, et kort stykke på Olleveien før vi krysser gress-sletten Vomma og havner i Fusdal terrasse og tilbake til sentrum.

Turleder Randi Larsen, tlf. 95816255

Lett med krevende partier.

Velkommen til tur!

Risengarunden

Risenga rundtur -  starter og slutter i sentrum, men vi går mest på fine stier Oppmøte ved Asker Jernbanestasjon kl. 18  - turlengde 4,2 km.  Naturvernområder, skogsstier og mange kulturminner ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Randi Larsen