Fellestur til Styggemann, Skrimfjella Kongsberg

Fellestur

Dato
29. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Styggemann, Sagn, Skrimfjella
Arrangør
Asker Turlag
Turområde
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!

​​​​​​Velkommen på tur til Styggemann, Skrimfjella Kongsberg

Turen til fjelltoppen Styggemann (872 moh) går på blåmerket sti fra Kroksletta ved Lauarvann i Kongsberg. Første etappe går til Rønseter og Hoenseter som ligger idyllisk til i småkupert landskap under Skrimfjella. Turen går videre bratt opp Honseterlia til stikrysset mot Sørmyrseter. Her blir skogen mer glissen og vi får god utsikt mot Kongsberg i nord og Telemark i sør. Områdene her er rike på bær, vi kan finne tyttebær og noen sene blåbær, mens moltebæra var moden i august.

Turen fortsetter til foten av Styggemann. Her er det noen våte myrområder, så vanntett fottøy er viktig. Det er to alternative ruter til toppen, vi velger den minst bratte på nordsiden. Rett før toppen krysses en umerket sti til Rønseter (Sigvartstien). Vrakrester fra en flystyrt i 1960 kan finnes ved å følge Sigvartstien.

Styggemann er det høyeste fjellet i Skrimfjella. På toppen er det en hytte av stein med to sengeplasser som opprinnelig ble brukt som brannvakt med telefonlinje. Tønsberg og Omegn Turistforening disponerer og leier ut hytta idag.

Vi får håpe at trollet Styggemann ikke våkner. Ifølge sagnet var trollet bare ute i gråvær, men ble forsteinet da det en gang ble overrasket av sol. Fra avstand kan man med litt fantasi se ansiktet til det forsteinede trollet.

Oppmøte: Søndag 29. september, kl. 8 ved Venskaben i Asker eller kl. 10 ved parkeringsplassen på Kroksbekk ved Lauarvannet.

Ta med: Nistemat og drikke på turen.

Framkommelighet: Turen går i kupert blåmerket sti, noen bratte og våte områder. Deltagerne bør ha vanntett fottøy og være i bra form.

Lengde: 12 km

Tid: 4-5 timer, inkludert pauser. 

Fellestur til Styggemann, Skrimfjella Kongsberg

​​​​​​Velkommen på tur til Styggemann, Skrimfjella Kongsberg Turen til fjelltoppen Styggemann (872 moh) går på blåmerket sti fra Kroksletta ved Lauarvann i Kongsberg. Første etappe går til Rønseter og Hoenseter ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Rune Aasheim