Kyststien Sandspollen, Hurum

Fellestur

Dato
23. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststien, Utedo, Kystledhytte, Kulturhistorie, Fjordutsikt, Hurumlandet, Badeplasser
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi starter turen ved Kongsdelene kirke. Herfra følger vi blåmerket sti.

Vi følger Kyststien oppover bakkene fra kirken forbi Verpentjernene. Etter vannene går vi inn på sti til vi kommer til Sandspollen. I Sandspollen er det flere fine badeplasser, utedoer, kystledhytte og uthavn med flere bryggeanlegg for småbåter. Videre velger vi å gå ut på Kinnartangen hvor vi finner et fint sted å spise nisten vår.

Kyststien sørover går på østsiden av tangen. Her har man fin utsikt til Oscarsborg, Håøya og etter hvert Drøbak. På vei mot Slottet passerer man badeplassen på Neset og steinbruddet der stein til Jetéen ble hentet. Etter at vi har passert Slottet/Storesand båthavn svinger stien nordover igjen. Fra Sandspollen følger vi samme vei tilbake som vi kom.

Oppmøte: Vennskaben kl. 10.00 eller Kongsdelene kirke kl. 10.30 

Turleder: Heidi Bakken, 92400998

Ta med nistemat og drikke på turen.

Framkommelighet: Turen går på veier, gangveier og kupert sti. Stiene er ikke fremkommelig med barnevogn. Man bør ha gode sko og være i generelt bra form.

Lengde: Ca 10 km

Tid: 4 -5 timer inkludert pauser. 

Kyststien Sandspollen, Hurum

Vi starter turen ved Kongsdelene kirke. Herfra følger vi blåmerket sti. Vi følger Kyststien oppover bakkene fra kirken forbi Verpentjernene. Etter vannene går vi inn på sti til vi kommer ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Heidi Bakken