Underlandsåsen

Fellestur

Dato
13. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldstur, Fjordutsikt, Rundtur, Krigshistorie
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen følger Asker Turlags merkede rundtur som ble åpnet for et år siden i Underlandsåsen. Vi møtes på fotgjengerbroen over Heggedal stasjon, går opp Gamle Heggedalsvei og inn skogen etter 350 m. Etter å ha fulgt en lettgått sti ut på et platå med utsikt over Heggedalsområdet, går turen bratt opp over åpne svaberg (blåfjell) til et nytt platå, hvor vi svinger til venstre gjennom åpen furuskog, før vi tar den siste bakken mot turens høyeste punkt.

På vei tilbake går vi innom Bekkestua 2, hvor det blir mulig å kjøpe småkaker og kaffe. Det er Heggedal historielag som har restaurert Bekkestua til minne om dramatiske krigshandlinger i 1944. Her er det fabelaktig utsikt over Asker og Oslofjorden fra Oslo havn til Håøya. Det blir en kort orientering om historien knyttet til hytta. På vei nedover passerer vi gjennom en spennende kløf,t og spor etter den omfattende steinindustrien på Askerbørskogen.  

Oppmøte: Heggedal stasjon kl. 18.00 (gangbroen)

Turlengde: 3,5 km

Turleder: Knut-Ivar Edvardsen tlf. 95227382

Passer for alle.

Velkommen til tur!

Underlandsåsen

Turen følger Asker Turlags merkede rundtur som ble åpnet for et år siden i Underlandsåsen. Vi møtes på fotgjengerbroen over Heggedal stasjon, går opp Gamle Heggedalsvei og inn skogen etter ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Knut I Edvardsen