7-toppers tur i Vestmarka

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere
Dette arrangementet er over!

Dato: Søndag 19.august.
Sted: Vestmarksetra utfartsparkering / Franskleiv
Arrangør: Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Asker Turlag og Bærum Turlag

 

Hvis du ønsker å gå med turleder starter turene:

7 topper: kl.09.00 (estimert tid 8 - 10 timer). Denne turen er krevende. 
5 topper: kl.09.30 (estimert tid 5 - 7 timer).
3 topper: kl.10.00 (estimert tid 3- 4 timer).
Møt gjerne opp en halvtime før.

DNT stiller med 20 turledere. Vi gjør oppmerksom på at turlederne ikke kan ta med seg ubergrenset med deltakere. Det er derfor førstemann til mølla på de ledetede turene. Vær lit tidlig ute for å få plass.

Vi håper også mange ønsker å gå på egenhånd. Start mellom 09.00 - 11.00.

De som går turen på egenhånd trenger kart og orienteringskunnskaper.

Det vil bli delt ut kart og turbeskrivelse ved start.

Det er gratis å delta både med og uten turleder, og gratis både med og uten medlemsskap i Den Norske Turistforeningen. Det er bare å møte opp søndag 19.august. 

Turen er ikke merket i terrenget, men følger stier som er tydelige. På den lengste turen går vi på 7 flotte topper i Vestmarka og turen er på 30 kilometer og er for de sprekeste. 5-toppers turen er 20 kilometer og 3-toppers turen er 10 kilometer. 3-toppers turen egner seg godt for spreke småbarnsfamilier. Toppene er merket med turorienteringsposter (oransje/hvite med DNT merker) og enkelte vanskelige stideler er også merket med bånd i terrenget.

Deltagerne går innom DNT Oslo og Omegn sine markahytter, Svartvannshytta og Halvorsenhytta, og de 7 toppene: Ramsåsen, Røverkulåsen, Gampen, Haveråsen, Bergsåsen, Bruåsen og Eikelundshøgda. Det blir enkel servering på hyttene.  

Målet med turen er en uforglemmelig og lang tur i Vestmarka hvor alle skal bli litt mere kjent.

Det er lurt å ha med matpakke og mye drikke. Det anbefales ikke å drikke fra bekker i marka nå. Det kan fylles på med væske både på Svartvannshytta og Halvorsenhytta.

Alle får utdelt spesiallaget kart med traséen tegnet inn på kartet og en god turbeskrivelse, litt historikk fra Vestmarka og informasjon om Vestmarkas spesielle geologi. Turkartet er laget i samarbeid med orienteringsgruppa i Asker skiklubb.

Turlagene håper på god deltagelse og at dette blir et arrangement vi kan ha årlig fremover.

Link til turbeskrivelsen:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/04fb999018ac178fbd0fb4c1b095cd4e6e7ec5d3.docx

 

7-toppers tur i Vestmarka

Dato: Søndag 19.august. Sted: Vestmarksetra utfartsparkering / Franskleiv Arrangør: Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Asker Turlag og Bærum Turlag   Hvis du ønsker å gå med turleder starter turene: ...

Kontaktinformasjon: